Hamburgerzsemle Királybúza lisztből

Hamburgerzsemle recept Limara receptje alapján, egy picit átalakítva

Hozzávalók:

  • 2 dl langyos tej
  • 100 g joghurt
  • 40 g kókuszzsír
  • 1 egész tojás
  • 60 dkg KBL-100 Királybúza liszt vagy BL-80 kenyérliszt
  • 2 ek nádcukor
  • 1 tk só
  • 2 dkg friss élesztő
  • + 1 tojás a kenéshez
  • + szezámmag a tetejére

A kenyérsütő üstjébe pakolom a hozzávalókat a leírt sorrendben, "folyékonyak" alulra, rá a liszt, egyik oldalra a cukor, másikra a só, középre az élesztő.

A gép dagasztja a tésztát, majd a gépben vagy kelesztőtálban duplájára kelesztem. Ha megkelt, akkor lisztezett felületen 9-11 egyforma darabra vágom a tésztát és zsemle alakúra formázom őket. Sütőpapírra teszem a zsemléket, konyharuhával letakarom és hagyom, hogy ismét duplájára keljenek. Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra.

A megkelt pufikat felvert tojással kenem le. Néhányat megszórok szezámmaggal és az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöm a bucikat.

Szeretettel ajánlom, jó étvágyat hozzá!