Hamburgerzsemle recept Limara receptje alapján, egy picit átalakítva
Hozzávalók:
A kenyérsütő üstjébe pakolom a hozzávalókat a leírt sorrendben, "folyékonyak" alulra, rá a liszt, egyik oldalra a cukor, másikra a só, középre az élesztő.
A gép dagasztja a tésztát, majd a gépben vagy kelesztőtálban duplájára kelesztem. Ha megkelt, akkor lisztezett felületen 9-11 egyforma darabra vágom a tésztát és zsemle alakúra formázom őket. Sütőpapírra teszem a zsemléket, konyharuhával letakarom és hagyom, hogy ismét duplájára keljenek. Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A megkelt pufikat felvert tojással kenem le. Néhányat megszórok szezámmaggal és az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöm a bucikat.
Szeretettel ajánlom, jó étvágyat hozzá!