Hozzávalók:
- húsos füstölt szalonna
- cukkini
- tejszín
- só, bors, fokhagyma
- spagetti tészta
A cukkinit (ha friss, zsenge és vegyszermentes termesztésből való, akkor héjastól) lereszelem, besózom és állni hagyom. A húsos füstölt szalonnát vékony szeletekre vágom és kisütöm. A kisült darabokat kihorgászom, a zsírt az edényben hagyom. Ha soknak találom, akkor leöntök belőle.
A cukkinit kinyomkodom és a forró zsírra öntöm, majd ha kell még sózom, borsozom és fokhagymával ízesítem. Fedő alatt puhára párolom. Félidőben leveszem a fedőt és egy picit pirítom, majd hozzáöntöm a tejszínt. Összefőzöm.
Időközben kifőzöm a spagetti tésztát, majd összekeverem a cukkinis szósszal. Tálaláskor (vagy összekeveréskor) a kisült szalonnadarabokkal megszórom.
Próbáld ki, garantált siker :-))